Enten du har et lite bad i hus, leilighet eller hybel som skal pusses opp eller planlegges fra bunnen av, kan det virke utfordrende å få plass alt det man ønsker på et lite bad.

Ved å planlegge godt og tenke litt utenfor boksen kan et lite bad være både praktisk og brukervennlig. Det gjelder bare å utnytte arealet man har til disposisjon på en så god måte som mulig!

På et lite baderom er det ekstra viktig å tenke over:

  • Fargevalg og materialer
  • Belysning
  • Smart og praktisk innredning

Fargevalg og materialer

Har du liten plass på badet er valg av materialer viktig for å øke romfølelsen – ha et kritisk blikk til hva du fyller rommet med og plasser lyskilder på strategiske steder!

 

Lyse farger øker romfølelsen! De siste årene har det vært populært med mørke bad. Men på små bad vil det være lurt å velge en lys og nøytral hovedfarge for å få rommet til å føles større – bruk heller spennende kontrastfarger på innredning og detaljer!

Med lyse farger på vegger og gulv vil badet føles større ut enn det egentlig er – noe som vil være spesielt viktig for små baderom uten vindu med godt dagslys.

Ved å benytte ulike materialer og mønstre i lyse farger sammen med kontrastfarger kan man likevel skape spennende visuelle uttrykk på det lille badet.

Bruk av store fliser vil også være med på å skape økt romfølelse på et lite bad. Det samme vil bruk av stort speil og klart glass på dusjveggen.

Med en kombinasjon av lyse farger, store fliser, klart glass og speil er du på god vei til et lite baderom med luftig romfølelse!

 

Belysning på det lille badet

Bildetekst: MIE mørk grå og ADA porselensservant fra Vikingbad

Er det vindu på badet ditt? Dagslys er det beste lyset du kan ha på et bad! Forsøk så godt du kan å innrede rommet slik at det naturlige lyset ikke blir blokkert.

Når det gjelder belysning på badet er det også noen grep man kan ta for å få badet til å oppleves større en det er.

Mange bad har i dag spotter midt i taket, noe som fører til at veggene på badet blir skyggelagt og at rommet kan virke trangt. Ved å plassere spotter nærmere veggene vil du unngå dette og øke romfølelsen.

Et lite bad bør ha mulighet for flere typer lyssetting for ulike brukssituasjoner og brukere.

Godt taklys på badet er viktig, spesielt ved rengjøring. Samtidig bør det være mulighet for et mer dempet lys for å skape en behagelig atmosfære.

Vi anbefaler derfor å benytte ulike brytere og dimmere for å kunne variere belysningen på det lille badet ut fra bruksbehov.

I tillegg bør det være godt lys ved speilet – helst både ovenfra og fra sidene. Her finnes det mange elegante speil med integrert LED belysning.

Bildetekst: Runde servanter ser mindre ut og gir et mer luftig inntrykk enn firkantede.
Foto: Villeroy & Boch speil med belysning

 

Produkter:

Speil med innfelt LED sidelys fra VikingBad

Speil med innfelt LED lys fra Villeroy & Boch

 

Smart og praktisk innredning

Bilde: Korsbakken Rowan Møbelsett

På et lite bad er det ofte lite gulvareal, men god plass på veggen.

Istedenfor å bruke opp viktig gulvareal på innredning bør det benyttes vegghengte skap, hyller, toalett og servantskap. Dette vil skape en mer luftig følelse på badet, samtidig som det gjør rengjøringen enkel og effektiv!

Kanskje er det mulighet til å henge opp skap og hyller over toalettet?

 

For ekstra små bad kan 60 cm servantskap være for bredt. Heldigvis fører flere kjente produsenter både ekstra smale og ekstra grunne servantskap som fortsatt gir god oppbevaringsplass til håndklær og toalettsaker.

Korsbakken Willow 80 cm tynn modell og speilskap med LED lys.

 

Relevante produkter i vår nettbutikk:

Alterna Small Møbelpakke 40 cm

VikingBad Mie 50 cm SLIM møbelpakke i hvit høyglans

VikingBad Mie 60 cm møbelpakke i hvit høyglans

Korsbakken Rowan Møbelsett 80 cm

Korsbakken Willow 80 cm tynn modell

Utnytt hjørnene!

For best mulig utnyttelse av rommet er det lurt å ta i bruk hjørnene. Dusjhjørne med innfellbare dører eller hjørne-servant med underskap er ofte gode løsninger på et lite bad!

Batcho Bristol Hjørneservant

 

Dusj til små bad

Det finnes mange praktiske dusjløsninger for små bad! Et dusjkabinett tar ofte for stor plass på et lite bad, men dusjvegger med foldedører eller svingdører er svært plasseffektivt.

Med et dusjhjørne med dører som vender innover, sparer du viktig areal på badet. Ved å bruke klart glass i dusjen får du best romfølelse.

Kanskje er en enkel glassvegg med klart glass nok for å skille dusjen fra resten av badet?

 

Produkter i nettbutikken:

Westerbergs Clear Dusjvegg 80 cm

Leddet dusjhjørne med foldbare dører fra Viking Bad

 

Badekar til det lille badet

Selv om badekaret ofte må vike for dusjhjørne på små bad, er badekaret en luksus mange vil unne seg selv om plassen er begrenset. Heldigvis finnes det også smarte løsninger for de av oss med lite bad som fortsatt vil ha badekar.

Ved å kombinere dusj og badekar sparer du mye plass på badet, samtidig som du kan bade deg selv, barna – eller hunden i badekaret.

Produkt:

VikingBad Badekar Kvadrat 160 med regndusj

Badekarvegger

Velg et vegghengt toalett

Bilde: Geberit

Vegghengte toaletter sparer viktig gulvplass siden sisteren skjules på innsiden av veggen.

Vegghengte toaletter er enkle å plassere, og med bedre gulvplass vil badet virke mer luftig og føles større. Vegghengt toalett betyr også et enklere arbeid med rengjøring av badet!

Se vårt utvalg av vegghengte toaletter her

 

Planlegg badet sammen med en fagperson!

Går du med planer om å pusse opp et lite eller stort bad? Da anbefaler vi å inkludere en rørlegger tidlig i prosessen – så finner vi sammen frem til praktiske løsninger slik at du får mest mulig ut av baderommet ditt.

Ved renovering av bad fungerer vi som prosjektleder og koordinerer håndverkere innen alle nødvendige fagområder som flislegger, snekker, elektriker, rørlegger og maler.

Du som kunde forholder deg kun til oss i prosessen fra oppstart til overlevering. Det sparer deg for tid, sikrer optimal fremdrift av prosjektet og høy kvalitet på sluttleveransen.

Ønsker du bistand fra en våre rørleggere?

Med gratis befaring fra oss har du mulighet til å få besøk av en rørlegger for å vurdere arbeidet du ønsker å få utført profesjonelt. Dette er helt kostnadsfritt, og du får vår anbefaling på hva som burde gjøres hos deg.